Mam dość palącą sprawę. Jutro jadę nad morze, pożyczyłem od kumpla CB ale niestety guma na magnesie od anteny jest cała podarta. Nie chcę sobie zrobić "wzorków" na dachu i w związku z tym potrzebuję szybko kupić nową "gumę". Czy orientujecie się gdzie w Warszawie w okolicach Centrum, Grochowa i Gocławia jest jakiś sklep CB gdzie taką gumę mógłbym kupić?
Z góry thx za pomoc.
Pozdrowienia
Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Lukas81, w Legionowie jest (ale nie wiem dokladnie gdzie), na Modlinskiej (na Polfą w prawo), no i w Al. Jerozolimskich Sylwek (obok Masters Tuning), wiecej nie znam.
Dzięki chłopaki.
Znalazłem sklepo-serwis na Waliców 20. Wszystko załatwiłem. Polecam wszystkim, bo gość naprawdę w porządku (nie miałem zbyt wiele gotówki więc sprzedał mi podkładkę za 4 zeta).
Pozdro
Ł
Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Folia aluminiowa (do celów spożywczych) jest miękka. Oczywiście, że można podrapać - tak jak wszystkim.
Z drugiej strony takiej anteny się nie przesuwa a umiejętnie stawia i zdejmuje.
Dla osiągów takiej anteny to duża różnica: guma a (wspomniana) folia aluminiowa.
Tak jak dla anteny wierconej w dachu istotny jest dobry styk "masy" (który trzeba stale doglądać), tak dla magnesówki jak najcieńszy izolator pomiędzy masą anteny a karoserią. (grubość lakieru + ... guma)
Tak może porysować ta podkładka, najlepiej dlatego nakleić w miejscę gdzie stawiasz antenę, kwadrat adewkatny do wielkości podstawy, moży i być większy, bezbarwnej folii typu naklejk, chyba wiesz o co chodzi
[scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]
Folia aluminiowa (do celów spożywczych) jest miękka. Oczywiście, że można podrapać - tak jak wszystkim.
Z drugiej strony takiej anteny się nie przesuwa a umiejętnie stawia i zdejmuje.
Dla osiągów takiej anteny to duża różnica: guma a (wspomniana) folia aluminiowa.
Tak jak dla anteny wierconej w dachu istotny jest dobry styk "masy" (który trzeba stale doglądać), tak dla magnesówki jak najcieńszy izolator pomiędzy masą anteny a karoserią. (grubość lakieru + ... guma)
jaki styk??????????????????????????
co za zabobony ???????????????????
bedziesz mial lepszy kontak jak se zerwiesz lakier i postawisz na sreberku :lol:
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Ja stosuję podkładkę z krążka magnetycznego o grubości ok. 1mm za 2 zł
Stosoawlem taka podkladke, niestety nie do konca sie sprawdzala, po uzywaniu ok 1roku byly widoczne rysy. Na ta chwile mam przyklejoną folie w miejsce stawiania anteny i narazie zadnych problemow
Komentarz